سیستم شنوایی به طور کلی از گوش خارجی گوش میانی و گوش داخلی تشکیل شده است که در هر کدام از بخشها ممکن است به دلایل مختلفی مشکلاتی به وجد اید یکی از مشکلات بیماری های شایع در ناحیه گوش میانی عفونت گوش میانی یا به اصطلاح پزشکی اوتیت مدیا است. احتمال ابتلا به این بیماری در کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است . در برخی موارد عفونت گوش ممکن است به صورت خود به خود از بین رود ولی در برخی موارد نیاز به درمان و داروهای مختلفی جهت درمان دارد.
اوتیت مدیا یک بیماری عفونی است که در ناحیه ی پشت پرده گوش بوجود می اید این بیماری بر اثر ویروسها و باکتری ها به وجود می اید در مواردی که این عفونت بیش از حد رشد کند ممکن است به پرده ی گوش اسیب وارد کند این عفونت را میتوان به دو نوع حاد و مزمن تقسیم کرد در مواردی که فرد به نوع مزمن این بیماری مبتلا باشد ممکن است اسیب های دائمی به سیستم شنوای او وارد شود.
چندین دلیل میتواند باعث بروز این بیماری شوند در اکثر موارد ویروس ها و باکتری ها باعث به وجود امدن این عفونت ها میشوند معمولا در مواردی که فرد دچار انفولانزا سرما خوردگی و یا حساسیت میشود این مشکل برای او به وجود می اید البته در مواردی هم عامل ایجاد اوتیت مدیا شیپور استاش است زمانی که این مسیر متوقف میشود گوش میانی دچار التهاب میشود در واقع مسدود شدن این مسیر باعث میشود در گوش میانی مایعاتی جمع شوند یک مورد دیگر که باعث این عارضه میشود آدنوئید ها یا نوره ها هستند
التهاب گوش میانی در کودکان و بزرگسالان مقداری متفاوت است بنابراین علائم این بیمای هم در کودکان و بزرگسالان میتواند متفاوت باشد.
علائم عفونت گوش میانی در نوزادان و کودکان :
معمولا این بیماری در کودکان بیشتر به وجود امده علائم بیشتری همراه دارد یکی از علائمی که به همراه نوزاد و کودک خواهد بود درد گوش است که این درد در هنگام خواب افزایش پیدا میکند هم چنین کودک احساس میکند که گوشش تیر میکشد در چنین شرایطی نوزاد گوش خود را میکشد و بیش از حد گریه میکند و در موارد حاد کودک و نوزاد دچار کم شنوایی میشوند به همین دلیل به صداها واکنش یا پاسخ نمیدهند.
علائم عفونت گوش میانی در بزرگسالان:
معمولا عفونت گوش میانی در بزرگسالان با علائم کمتری همراه خواهد بود در بزرگسالان نیز عفونت گوش منجر به درد گوش میشوند که شدت این درد به میزان عفونت به وجود امده در گوش بستگی دارد.
کاربرد سمعک در عفونت گوش میانی :
در برخی موارد لازم به استفاده از سمعک میشود در واقع افرادی که این عفونت در گوش انها مزمن میشود و تا همیشه باقی میماند لازم است از سمعک استفاده کنند این عفونت در موارد پیشرفته به مرور زمان باعث افت شنوایی میشود یکی از بهترین راها برای تقویت شنوایی سمعک است در مواردی هم ممکن است این عفونت ها درمان شوند اما اثرات ان از جمله کم شنوایی باقی بماند که با دریافت سمعک میتوان ان را تقویت کرد.